NADA​

NADA-metoden blev oprindeligt udviklet i 1974 til at afhjælpe afhængighed og behandle abstinenser i et integreret behandlingsprogram. Mange forbinder stadig NADA med afhængighed selvom indikationerne er blevet betydeligt flere i de sidste 30 år.

I dag er indsats mod afhængighed kun en lille del af de mange sammenhænge, som NADA anvendes i. NADA kan beskrives som en vigtig strategi i mental sundhed.

NADA er en recovery-model. Nålene er blot en del af redskabet. Metoden går ud på at styrke personer til at turde og kunne arbejde med sig selv og fremme de ressourcer de allerede har til dette formål. NADA kan give indre ro og lindre en række symptomer (angst, stress, søvnproblemer m.m.) men samtidig hjælper metoden borgeren med at kunne mærke sig selv og arbejde med sine følelser.

NADA-metoden består af fem akupunkturpunkter i øret, som stimuleres af sterile engangsnåle medens beboeren forholder sig i ro.

NADA stabiliserer det sympatiske og parasympatiske nervesystem. NADA er altså et komplementært system som stabiliserer organismen og retter op på de konkrete symptomer.

NADA skal opfattes som en indre proces. Borgeren oplever gennem NADA-metoden at have ressourcer som han/hun ikke var klar over. Dette lægger grunden til at turde prøve at gøre noget nyt.

NADA’s primære formål er at styrke beboerens egne ressourcer via et struktureret og længerevarende forløb, så tilbagefald forebygges og den samlede indsats styrkes.

Vi ønsker i vores botilbud at supplere borgerens recovery-proces ved at tilbyde NADA som en komplementær metode. Derudover har vi et ønske om at kunne tilbyde NADA i både akutte situationer som i stabile perioder til lindring af symptomer som f.eks. angst, uro, forstyrret søvn, frustration, vrede, abstinenser, depressive symptomer, nedsat koncentrationsevne samt tilstande udløst af stress.

For yderligere information henviser vi til NADA Danmarks hjemmeside.

https://nada-danmark.dk

Vi tilbyder ikke NADA indtil videre. Vi uddanner en ny NADA certificeret udøver.

​Fonden Vangsbovej 

CVR: 26506026

​Elkjærvej 38 

8230 Åbyhøj

Tlf.: 41996960 eller 29214140
E-mail: tjp@vita-csa.dk