Vangsbovej 5 er et botilbud for voksne over 18 år, der har brug for støtte i hverdagen.
Vores målgrupper.
Voksne fra 18 år med sammensatte sociale, adfærdsmæssige og personlige udfordringer, herunder både udviklings-, opmærksomheds- og personlighedsforstyrrelser
Vi tilbyder:
Aflastning – i forbindelse med weekends, forlængede weekends eller ferieperioder. Aflastning kan efter aftale medføre permanent indskrivning i bostedet Vangsbovej 5.
Afklaring – i en afgrænset periode efter aftale, når der er behov for afklaring i forhold til mere permanent foranstaltning.
Akut indskrivning – i en afgrænset periode efter aftale, når der er behov for hurtig løsning af et problem der kræver øjeblikkelig indsats. Akut indskrivning kan medføre permanent indskrivning i bostedet Vangsbovej 5.
Tilbudsportalen
Bostedet Vangsbovej 5 er registreret på Tilbudsportalen
Tilsyn
Tilsynsmyndighed er SocialtilsynMidt.
Samarbejde
Bostedet Vangsbovej samarbejder med kommuner, samt andre professionelle, herudover er bostedet medlem af LOS - de Private Sociale tilbud.
Bostedet Vangsbovej har et tæt samarbejde med vores søster botilbud Gl. Kongevej, Bystævnet 2 i Lystrup.
Bostedet retter sig mod voksne med sociale, psykiske og adfærdsmæssige problemer. Se vores målgrupper.
Det forudsættes, at den enkelte er indstillet på at indgå i et forpligtende fællesskab med de øvrige beboere, og at man er aktivt søgende i forhold til - eller deltager i dagtilbud, skoleuddannelse, arbejde eller anden aktivitet udenfor bostedet.
Målsætning
Gennem en vedvarende faglig indsats vil vi lære beboerne at tage ansvar for egne handlinger samt lære dem at forholde sig til samfundets forventninger og krav. Vi vil støtte i forhold til erhvervs- og uddannelsesprocesser.
Vi vil lære beboerne at strukturere og organisere deres dagligdag med henblik på at gøre dem parate til en mere selvstændig tilværelse. Vi vil støtte beboerne i udvikling af deres praktiske og sociale kompetencer. Den faglige indsats i botilbudet vil altid tage afsæt i en formuleret handleplan.
Metode
Vi arbejder dialogorienteret i relation til den enkelte beboer og i relation til beboergruppen som helhed. Den daglige pædagogiske indsats vil være med afsæt i miljøterapeutisk metode, kognitiv metode samt narrativ tanke og metode.
Ud fra interesse og forudsætninger forsøger vi at tilrettelægge aktiviteter for den enkelte – eller for gruppen når dette skønnes at være relevant.